Soms merk je pas dat je rust nodig had hebt je werkelijk even stil staat. Daar hebben we eigenlijk niet zoveel tijd voor, maar altijd wanneer het gebeurd en je toegeeft aan de ontspanning in je lijf ontdek je dat alle spieren onder spanning stonden. Op weg naar die ontspanning is er al snel dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat je toch nog best ‘eventjes’ dit of dat kunt doen. Of er ontstaat ineens ruimte voor dat geniale idee waar je al tijden mee bezig bent en voor je het weet zit je alweer op google om het uit te werken. Eigenlijk is het niet raar dat gedurende de dag ons lichaam meegaat in alle spanning of emotie die je om je heen ervaart. Maar waarom blijf je niet verbonden met je eigen ontspanning en de kracht die je daaruit kunt putten?

Ons lichaam pakt gewoon de energie op van de gebeurtenissen en ontmoetingen die we door de dag heen ervaren. Je maakt veel mee op een dag en overal geeft je lichaam een reactie door fysiek mee te bewegen. Dit meebewegen is een kwaliteit waardoor we met anderen plezier kunnen beleven. We samen projecten kunnen neerzetten of een resultaat neer te zetten. We kunnen er ook door ‘meeleven’ (het woord zegt het al) wanneer iemand steun nodig heeft of verdriet wil delen. 

Door de verbinding met je lichaam sterker te maken wordt je minder geleefd door de gebeurtenissen op een dag. Wat zijn voor jou manieren om die verbinding op te zoeken?